Motorsport engagerar

En av de mest påkostade sporterna idag är motorsport, inte bara i Sverige, utan i hela världen och det engagerar otroligt många människor på väldigt olika sätt. Förut var dock intresset för motorsport i Sverige mycket högre. Färre svenska förare har slagit igenom internationellt, och detta har i sin tur lett till ett mer bristande intresse för sporten. Det finns dock alltid de som sysslar med motorsport för att det är så roligt, ofta är det mycket motorintresserade människor som tävlar. Även finns det många olika grenar inom motorsport, och på grund av Sveriges fantastiska klimat så kan man tävla i allt från snöskoter till folkrace och båtsport. Det blir givetvis något säsongs betonat när man tävlar i Sverige, och under de andra säsongerna så sysslar man ofta med annan typ av träning.

Inom kategorierna för bilsport hittar du bland annat rally, bilorientering, racing, karting, dragracing och folkrace. Motorcykelsporten har desto fler grenar och där kan du delta i minimoto, speedway, supermoto, trial, isracing, motocross, rundbana, roadracing, isbana, freestyle motocross, dragbike och enduro. Snöskotersport har dragracing, backe, skotercross och enduro som grenar. Båtcross inkluderas av de fyra grenarna offshore, Classic, aquabike och rundbana. Det finns därför otroligt många grenar att välja mellan för den som är intresserad av motorsport. Dessutom finns det väldigt mycket pengar att tjäna om man är duktig, och givetvis kan du även betta på motorsport. Det händer alltid nya och spännande saker inom motorsport och det gäller att hänga med i svängarna.

Runt om i världen är just motorsporten en av de sporter som omsätter mest pengar, det handlar om allt från Formula 1 till företag som sponsrar med delar till bilar, mekaniker, reklam, läktar arenor, underhåll och allt du kan tänka dig. Detta är en av de sporter som sysselsätter väldigt många människor på olika sätt och därför är den även viktig för näringslivet.