Lär dig rally – Kör en rallybil för en dag

För alla de som aldrig provat på att åka rally, eller ens provat på att köra fortare än vad de hastighetsgränser som gäller på de svenska vägarna tillåter, kommer det att vara något som är helt främmande. Här kan det även vara så att du har ett körkort, men att du ändå har en sån respekt för höga hastigheter att du faktiskt har respekt för dem. Rädd är förstås något som ingen borde få gå omkring och vara och det är dessutom mycket roligt att köra lite fortare än vanligt. Nu är det för den sakens skull inte sagt att du ska prova att köra som en galning och bryta mot de hastighetsbegränsningar som finns på vanliga vägar. Här handlar det helt enkelt om att leka bort den rädsla du har.

Detta går idag att göra genom att prova på rally. Här finns det numera massor av olika anläggningar runt om i Sverige som erbjuder alla som vill att prova på rally för en dag. Detta är då något som du kan boka – du kan nämligen hyra en rallybil. Är det så att du inte vill köra själv kommer det alltid att finnas möjligheter till att en kompis kan göra det eller att den arrangör som erbjuder detta nöje även kan bistå med en förare.

Det bästa som kan hända Lär dig rallydig när du vill prova rally på riktigt är att känna en rallyförare personligen. Här kan du då få veta mycket och lära dig en hel del samt dessutom få prova på att vara både kartläsare och förare tillsammans med denne. På så sätt kan du som inte tidigare gillade fart lära dig att kontrollera detta och på så sätt bli mera vän med din egen bil och de reaktioner du måste behärska i den vanliga trafiken. Definitivt ett stort plus när du vill vara rallyförare för en dag.